poniedziałek, 30 grudnia 2013

Apfel Strudel (prawie) wiedeński

Ręka do góry kto chce w miarę szybko olśnić sylwestrowo - noworocznych gości iście europejskim deserem..? No to proszę bardzo:




Po upieczeniu posyp cukrem pudrem (może być obficie jeśli jabłka są kwaśne), pokrój w grube plastry i podawaj z sosem waniliowym (ja kupiłam w Ikea;) lub bitą śmietaną.  Aha: ostrożnie z gałką muszkatołową - ja akurat trochę przesadziłam..;)

6 komentarzy:

  1. Jejuś, ale cudo! Szkoda, że tak daleko mamy do Was wpadłybyśmy z Natką na kawkę ze strudelem :) Nasz tata w pracy dziś niestety. Pozdrawiamy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosiemy, prosiemy:)) Nasz właśnie siedzi w jakichś izerskich krzakach z aparatem a my mamy wolne..;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kurczaki pieczone!!!! wygląda szałowo!!! biorę przepis i muszę spróbować!!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Częstuj się:)) Fajnie smakuje też z lodami...mniam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda bosko i smakowicie, wszamało by się kawałeczek... a z lodami może dwa... a d..pa rośnie:P:P ale od czego są postanowienia noworoczno - coroczne :D:D Pozdrawiam gorąco, Ziutę też!

    OdpowiedzUsuń
  6. No właśnie...:))) Ja już właśnie ZNOWU postanowiłam schuść;)

    OdpowiedzUsuń